Коледно: 10 идеи за подаръци за НЕЯ

by - 11:44

6 седмици до Коледа!




Знаете ли, че едно от най-търсените неща в гугъл през зимния сезон е "какво да подаря на **** за коледа"?

Без значение дали това ви радва, или натъжава, вече е средата на ноември и Коледа е съвсееем близо. Идва най-приятното, но и най-стресиращо време от годината, защото купуването на подаръци за любимите хора винаги е изнервящо - дали ще им хареса, дали им трябва, дали на нас ни харесва и т.н. Не винаги е лесна задача, особено ако подаръкът е за противоположния пол. По някаква причина мога да измисля 10 неща, които да подаря на майка ми, докато за брат ми или приятел нямам нито една идея. И съм сигурна, че това си е тенденция и не съм единствена..

Затова тази година, за да улесня много хора, след допитване реших да направя един пост от две части, с които, надявам се да ви помогна. Тази седмица ще дам няколко предложения за подарък за вашата приятелка/майка/сестра/баба и т.н., а следващата - за "него", който и да е вашият "него".

Искам да отбележа, че този пост няма да ви помогне да подарите "оригинален подарък". Оригиналните подаръци са такива, защото се подаряват, когато познавате интересите и нуждите на човека и можете да изберете нещо специфично за него. 

***
  • Универсалният подарък - чанта/портмоне
Рядко може да сбъркате с черна чанта или червено портмоне. Изкарайте на разходка вашата "нея", за да установите какво й харесва и да не се притеснявате дали дадената чанта/портмоне ще й хареса. 



  • За момичето, което се грижи за кожата си - козметика за тяло - лосиони, кремове, ексфолианти, масла и т.н.
За момичето, което се интересува от козметика, това винаги е добър вариант. Ориентирайте се към козметика за ТЯЛО, не за лице, защото всяка жена има специфични нужди и продукти, които използва за лицето си. Продуктите на LUSH са много добър вариант, особено покрай Коледа - имат специални коледни "пакети" и комплекти, които биха били оценени. Друг вариант са еквивалентните комплекти на The Body Shop, които се предлагат в България от mybodystore.bg. Ако ви е трудно да изберете или изобщо не разбирате от тези неща - обърнете се към консултантите в магазините или към някоя приятелка, 100% всяка разбира от това, ако не от друго. А и тук няма какво толкова да сбъркате с вкусовете и предпочитанията.



  • За момичето, което обича да се гримира
  1.  Heat палитрата на Urban Decay - можете да я намерите в Sephora и е на цена от 99-100лв., ако не се лъжа
  2.  Комплектите на NYX - имат коледни пакети под формата на advent calendar, които са много добър вариант
  3.  Anastasia Beverly Hills, за която всяко момиче (което харесва грим) си мечтае - Shade + Light палитра за контуриране (90лв. в Sephora)
  4.  Четки за грим на Eco Tools - в DM & Lilly
  5.  Комплект лакове за нокти - коледни комплекти има и в дрогериите, и в магазините от ранга на Sephora
  6.  Бюджетна версия: в дрогериите също има подаръчни комплекти със сенки, червила, спирали etc.
Като цяло разгледайте големите дрогерийни магазини, както и магазините от ранга на MAC, Sephora, Inglot, защото всички излизат с коледни палитри и комплекти, които можете да вземете.



  • За момичето, което се грижи за кожата на лицето си
Не разчитайте на кремове и лосиони, но комплект маски за лице са много готин и креативен подарък. Sephora предлагат най-различни маски, които сами можете да комбинирате в кутия. 
Ако Sephora ви е прекалено скъпа - пробвайте в дрогериите - DM & Lilly също имат много добри маски, а ако на вас ви е трудно да изберете - отново, обърнете се към консултантите в магазина.



  • За момичето, което обича бижута
Нещо, което много нашумя, са гривните на Pandora, които спадат по-скоро към горната ценова категория подаръци (гривна с "висулка"/талисман - поне 165лв.), но ако можете да си ги позволите е гарантирано, че ще бъде оценена. Ако човекът, на когото подарявате, има такава гривна става още по-лесно, защото може просто да купите талисман и да си спестите едни 115лв. от посочените :D
По-бюджетната версия: колиетата на silverpink.bg - имат колиета за всички и за всякакви поводи! Разкошни са, чак ми се иска сама да си купя едно.. 😄
Друг вариант са персонализираните бижута - колиета и гривнички с букви или гравирани имена.



  • За момичето, което е в крак с модните тенденции
Няма да ви съветвам да купувате блузи и рокли, но шаловете са не просто аксесоар, но и необходимост през зимата. Гарантирано е, че дори да не носи шал, всяко момиче си мечтае за такъв през зимата. Единият вариант е да се обърнете към магазини като Zara, H&M и Reserved, на чиито шалове аз лично съм голям фен. Другият вариант е да прегледате онлайн бутиците - има много такива, които правят handmade плетени шалчета в красиви цветове. Наскоро открих две страници: Hygge Knits и M's knitting house, като все още ми предстои да си поръчам някоя красотийка. 💓 
Нещо малко по-рисковано е шапката - също необходима през сезона, но не толкова универсална, защото има много момичета, които не обичат "да си развалят прическите" с шапки. Но пък за тях може да изберете някоя хубава плетена лента, вече са доста популярни и разпространени.
Друг вариант е топли пантофки за вкъщи, от тези тип "ботушки" - това също е нещо, което всяко момиче би носило и харесва. Със същия успех може към някой по-малък подарък да добавите чорапки, например такива с коледни мотиви - хем практично, хем удобно, хем необходимо, хем красиво.



  • За момичето, което обича кафе / чай
На мен това е може би любимият ми подарък - термосчета и чашки за кафе. Термосите са нещо много недооценявано, по мое мнение, което никой никога не би отказал. Това е от онези неща, които всеки би използвал и иска да има, но никога няма да се сети сам да си го вземе (в 80% от случаите). А има толкова красиви термоси!
Другият вариант е чашка за чай или кафе - от онези с капачетата. Много добър вариант са био чашките от бамбук на Balev Bio, аз имам такава и съм много доволна - много удобен размер, не ти пари на ръката, почистването е лесно и се чувстваш сякаш допринасяш и ти с нещо за опазването на природата. 😄
Ако случайно човекът, на когото подарявате, е фен на Starbucks - през декември пускат коледни чаши, термоси + Christmas Blend (пакетирано кафе), което, ако разполага с машина за кафе, може да си приготвя за термосчетата и чашките. 💓


  • За момичето, което обича да си поспива
Имам три предложения: коледна пижама, одеялце или маска за сън.
С риск да се повторя, пижамата е нещо, което всеки ще оцени. Напоследък по моловете все повече и повече брандове започнаха да предлагат пижами и то много сладки такива, които няма как да не бъдат харесани. Другото ми предложение може да ви звучи абсурдно, но няма как да не се хареса. Особено меките пухкави одеялца на IKEA и JYSK (вторите 💓 - това, това или това). И третият ми вариант - отново нещо, което никое момиче няма само да си купи за себе си, но всяко, гледало някога приказките на Дисни и тийн филмчета, е искало да има - маска за сън. Вече има всякакви вариации, аз имам една, която има джобче и пликче с течност, която се замразява, за да помогне за отмората на очите. Много идейно и готино :)



  • За организираното момиче
Несесерите са нещо, от което винаги имаме нужда, защото винаги успяват да се съсипят изключително бързо и преди да се усетим купуваме нови. Малки, големи, за гримове, за бижута, за друга козметика или дори за химикалки - вече има всякакви размери и видове. 
За тези, които помнят като слончета (или като мен) добро решение би бил тефтер-органайзър. Това също е нещо, което можете да намерите в моловете за никакви пари - в магазини като Bershka, Reserved, Pull&Bear и т.н., а можете да вземете и някой по-"луксозен" от Orange и подобните книжарници. А ако се сетите достатъчно рано може да поръчате такъв от Ban.DoLily PulitzerErin Condren или Kate Spade



  • За момичето, което обича да чете
Първият вариант е повече от очевиден - книга. Но трябва да знаете какво обича да чете. Мой верен съветник в това отношение остава GoodReads - сайт, който позволява да провериш книгите, които някой е чел и тези, които иска да чете. Затова проверете дали тя има акауннт там, за да се ориентирате ако не коя книга, то какъв жанр да изберете.
Вторият вариант е малко по-универсален, много практичен, но цените вървят от 150лв. нагоре - четец. Ако сте готови да ги дадете и можете да си го позволите, не се колебайте, най-удобното нещо на света са, дори за човек, който не би заменил мириса на стара книга с нищо друго.
И един трети вариант - подвързия за книга. Отново, има множество бутици и сайтове в интернет пространството, предлагащи handmade подвързийки, които са изключително практични, особено ако книгата ще се размотава в дамската чанта. 

***

Имайте предвид, че всеки човек е различен и това, което за мен е страхотно, за друг може да не е. Затова се опитах да бъда максимално практична и да се придържам към по-универсални подаръци, които много хора ми казаха, че ще бъдат щастливи да получат. Много се надявам да съм била полезна и да съм ви улеснила поне малко. Ще се радвам ако имате други предложения да ги споделите в коментарите, защото наистина биха били от полза на някого 💓

PS: Снимките не са авторски, взети са от google :) 

You May Also Like

1 коментара

  1. Полезна статия! Поздравления за развитието на този сайт и много успехи с бъдещи подаръци

    ОтговорИзтриване

Copyright © 2018 Maria M.